AVENUES OF OBLIVION

Format: 7″
Udgivet: Maj 1980
Selskab: Better Day Records
Katalognummer: BET 3

Kunstner: Ballet Mécanique
Tekst og musik: Martin Hall
Producer: Martin Hall, Jan Degner
Design: Martin Hall

INDEX

1. Avenues of Oblivion 3:45
2. The Screen 3:17

TEKSTER
Avenues of Oblivion

Electric music is ripping the air
Streets lit up by electricity
Coins of death call through the haze
Disparating conditions of minds

The avenues of oblivion touch your mind
Its sick fingers seek your energy
Shades of submission printed in the air
The corps of the silent army slowly move

Arms of death crawl the highs
Dancers of destruction scream
The preludes of tomorrow
Another rebellious transmission

The avenues of oblivion
The dancers of destruction

The Screen

Outside, escapism in neon
The cancer city pulsates
Transmissions flimmer in the dark
Eyes of terror in bodies of carelessness

The echo of electricity shines in the room
Dullness slowly invades with triumph
Bloodshot eyes trying to forget
Mindless people hiding from reality

The screen, happy neon nights
Terrified people seek support
Empty smiles promising happiness
The subculture’s subjection


ANMELDELSER

“Sangeren og guitaristen Martin Hall er på én og samme tid hudløs åben og køligt kontrolleret, vekslende mellem hvisken og råb i disse sange, der ikke alene har fængslende titler som ‘Glemselens Avenuer’, men også fastholder lytteren, fordi musikken underminerer den indre sikkerhed, udforsker den fælles underbevidsthed uden at glemme nærkontakten med hverdagen. I de bedste sekvenser satser Ballet Mécanique på at nærme sig det umulige, ja, måske utopiske punkt, hvor bevægelse og stilstand smelter sammen. Det kan altså lyde altså lyde meget teoretisk og forkrampet, men det fine ved Ballet Mécanique er er netop, at ambitionerne og alvoren aldrig får lov til at blive til navlebeskuelse. Dertil er behovet for at meddele sig alt for presserende. Selvom Ballet Mécanique i sit musikalske sigte er total anti-kommerciel, bliver de nødt til at acceptere, at denne aften bliver stående som et gennembrud. De har selv været ude om det.”
Politiken – Torben Bille (22. marts 1981)

“Blandt de mange grupper, som for tiden spiller i det københavnske nyrockmiljø, er Ballet Mécanique den måske mest overbevisende repræsentant for den eksperimenterende del, der er lige så påvirkede af avantgardekunst som af kropsappellen og energien i rock’n’roll.”
MM – Lars Villemoes (maj 1981)

“Ballet Mécanique: Her er et element af desperation, af farlig, depraveret håbløshed, en undertone tilføjet og understreget af danserne, som føjer sig flot ind i dette lydkaos … Var man ude efter at tage kulturpolitisk temperatur på Danmarks eksperimenterende, fremadrettede kunst i oktober 1981, var Saltlageret lørdag aften det bedste bud.”
Weekendavisen – Lasse Ellegaard (6. november 1981)


Musikere

Martin Hall: vokal, flygel, guitar
Michael Karshøj: trommer
Morten Versner: bas, violin

Indspillet og mixet i Werner Studio, foråret 1980.

Info

Kort efter deres debut ved den stort anlagte Concert of the Moment-koncert i Saltlageret november 1979 skrev Identity (der allerede i januar 1980 ændrede navn til Ballet Mécanique) kontrakt med det uafhængige pladeselskab Better Day Records. Selskabet blev dog kort efter opkøbt af det multionale CBS, på hvilket gruppens debutalbum, The Icecold Waters of the Egocentric Calculation, derfor udkom i efteråret 1981.

Avenues of Oblivion viser Ballet Mécanique i et meget tidligt stadie af gruppens udvikling, fanget et sted mellem deres punk-inspiration og avantgarderock-ambitioner. Martin Hall var 16 år gammel, da gruppen indspillede singlen.

Pladen sælges nu om stunder for flere tusind kroner brugt. Den er så sjælden, at Danmarks Radio f.eks. opbevarer deres kopi i et særligt sikret pengeskab for værdifulde udgivelser.

RockmaskinenBalletM