COUNTERPOINT (THE POINT OF NO RETURN SOUNDTRACK)

Format: 12”
Udgivet: September 1989
Selskab: Virgin Records
Katalognummer: MHMX1 (612 547)

Kunstner: Martin Hall
Skrevet og produceret af Martin Hall
Design: Birgitte Wester
Foto: Robin Skjoldborg

INDEX

1. Crush (1989 Edit) 3:43
2. Point within Circle 4:00
3. Counterpoint 1:24
4. Dome 1:30
5. 8 6:26
6. Erosion 4:33

TEKSTER
Crush

As you fill me again
I have no further questions
Condemned to be free
As I reach out for you again

Nothing is new
But something has grown
Bigger than both of us
Stronger than memory
And much stronger than defeat

I’m gonna crush the worlds we used to know
A seed is sown
I’m gonna let it grow
I’m quite aware what I’ll be going through
There’s no way back
It all depends on you

My destiny
I’ve seen it in your eyes
A love so deep
A stream that purifies
And in your arms
The nature of all death
Is nothing but a touch of timelessness

I’m gonna crush you with my love
I’m gonna be crushed up in love

ANMELDELSER

“Alvoren i hans søgen har været uomtvistelig. Et varemærke. Eller et adelsmærke om man vil. Der har hele tiden været noget manisk i hans søgen efter renhed og perfektion, som har forlenet det forlæste sprog og musikkens rensede udtryk med en desperation, som har gjort selvhøjtideligheden til at bære. Som man kan høre på især de ældste numre præsenteret på på Document CD’en og de fem numre fra 1986’s Cutting Through, hvorfra man i øvrigt må sige at have skummet fløden korrekt.”
Det Fri Aktuelt – Kim Skotte (11. september 1989)

“Martin Hall udsendte sidste år den storstilede LP Presence, men samtidig med lanceringen af live-projektet And Then Again udgiver multikunstnerens pladeselskab nu den luksuriøst udstyrede opsamlings-CD The Martin Hall Document, der byder på optagelser med Ballet Mécanique, Under For, The Martin Hall Concept og solisten under eget navn. Et imponerende værk …”
Politiken – Anders Rou Jensen (september 1989)

“En simpel gennemgang af Halls Greatest Hits (som CD’en faktisk er) vil yde ham velfortjent ros. Den storskrydende digter, sanger og musiker har faktisk siden 81 i Ballet Mécanique og frem til solo-afskeden Cutting Through fra 86 populært sagt siddet i sin egen private loge og skabt musik af anseelig kvalitet … man bør eje en plade med ham. Det vil være det mindste, man kan gøre som en ærbødig anerkendelse af hans mod og enegang.”
Århus Stiftstidende – Mads Kastrup (september 1989)

The Martin Hall Document er brudstykker af hans karriere fra den første Ballet Mécanique LP til dobbelt-LP’en Cutting Through. Fra dyster eksperimenterende rock til power-produceret, dansabel euro-rock. Storladent og selvhøjtideligt, men også indædt og ærligt. Hall er ét af de største talenter, dansk rock har fået. Fragments viser hans udvikling …”
MM – Henrik Føhns (oktober 1989)

BESTIL BOX

Order by e-mail Betal via bank eller PayPal – 299 DKR / 40 EUR + porto

Musikere

Flemming Nygaard: cello
Martin Hall: vokal, instrumenter

‘Crush’ er indspillet og mixet i Custom Sound, sensommeren 1985. ‘The Point of No Return’-soundtracket er indspillet og mixet i Mind and Media, efteråret 1988.

Info

Counterpoint (The Point of No Return Soundtrack) er en 12″-ep, der indeholder et radio-edit af “Crush” fra Martin Halls 1986-album Cutting Through. Counterpoint blev udsendt i forbindelse med udgivelsen af opsamlings-cd’en The Martin Hall Document (Fragments 1981–1986) samt genudgivelsen af Cutting Through på Virgin Records i september 1989.

Counterpoint-ep’en indeholder også soundtracket til en tv-film med titlen “The Point of No Return” – fem stykker dengang nyskrevet instrumentalmusik af Hall. Videoerne til disse numre er yderligere inkluderet på VHS-udgivelsen Audio-Visual fra 1990.

Alle indspilningerne på Counterpoint er tilgængelige via box-sættet Catalogue fra 2007.