GILLES’ REQUIEM

Format: CD
Udgivet: August 1999
Selskab: RUO Records
Katalognummer: RRC16

Kunstner: Diverse
Tekster: Diverse
Musik: Martin Hall
Producer: Thomas Winther, Martin Hall
Design: Bedford Lumhold

1. The Coronation (Martin Hall) 8:13

Musikere

Københavns Drengekor: kor-ensemble
RadioUnderholdningsOrkestret: orkester

Materialet blev indspillet løbende gennem 1999.

Info

Gilles’ Requiem var en Operanord-forestilling, der blev opført i de nu nedlagte Citroën-haller i København i august og september 1999. Hovedrollen blev spillet af Lars Bom, og teateropførelsen præsenterede bl.a. publikum for et drengekor bestående af 80 sangere.

Gilles de Rais (10. september 1404 – 26. oktober 1440) var en fransk adelsmand, soldat og på et tidspunkt krigskammerat med Jeanne d’Arc. Han blev senere anklaget og dømt for at torturere, voldtage og myrde snesevis, hvis ikke hundredvis, af små børn, hvoraf hovedparten var drenge. Sammen med Elizabeth Báthory, en anden sadistisk aristokrat, som levede et århundrede senere, bliver han af nogle historikere betragtet som forgænger for vor tids seriemordere.

Soundtracket til Gilles’ Requiem består af kompositioner af Jovanka Trbojevic, Juliana Hodkinson, Daniel Nelson, Fläskkvartetten og Martin Hall.