KINOPLEX (TEATERFORESTILLING)

Københavns Musikteater (oktober 2010)

Under titlen Kinoplex – fragmenter af en erindringsprotokol opførte Martin Hall i samarbejde med Københavns Musikteater lørdag den 23. og søndag den 24. oktober 2010 en audiovisuel teaterforestilling baseret på Halls roman af samme navn, der var blevet udgivet i september samme år. Tre uger senere blev forestillingen genopført på Kulturværftet i Helsingør (fredag den 12. november).

Teaterforestillingen var en selvstændig, billedbåren version af den oprindelige romantekst. I den audio-visuelle form der kendetegner begivenhederne på Københavns Musikteater, havde Martin Hall i samarbejde med teateret koncentreret sig om et enkelt af bogens mange temaer, nemlig historiens kuldslåede og godt skjulte kærlighedshistorie. Der var tale om en fragmenteret tilstandsfortælling sat i musik, ord og billeder – en historie skitseret med usynligt blæk. En åben drejebog for dem med evnen til at tyde den. Teateropførelsen af Kinoplex var altså en ganske anden side af romanen end den, man oplever ved at læse den. Yderligere var videosiden af forestillingen af en meget omfattende karakter.
 

De medvirkende ved alle tre opførelser var følgende navne: Herbert Zeichner (fortæller), Andrea Pellegrini (mezzosopran), Martin Hall (elektronik m.m.), Johnny Stage (guitar, treatments m.m.), Ida Bach Jensen (kontrabas m.m.), Henriette Groth (flygel, bratsch, klarinet m.m.) samt Casper Øbro (VJ). Forestillingens koncept var udarbejdet af Hall og Allan Klie.

Se et videoklip fra begivenheden her: KINOPLEX (PERFORMANCE)

Fotoserie fra forestillingen: FOTOGALLERI