TOTEM / NATTENS ENGEL

Format: DVD
Udgivet: Juni 2010
Selskab: Another World Entertainment
Katalognummer: AWE0227

Kunstner: Diverse
Tekster: Diverse
Musik: Diverse
Instruktør: Claus Bohm
Producer: Ole John
Design: Tim Ellegaard
Foto: Claus Bohm

INDEX

1. Totem (1984) 36.11
2. Nattens Engel (1981) 34.07

ANMELDELSER

“Claus Bohms to film om de tidlige firseres kreative punkmiljø, Totem og Nattens Engel, har igennem flere år haft en vis kultstatus hos også yngre generationer af goths, punks og autonome, og nu samles de to film altså og genudgives på en enkelt dvd … Bohms film tegner et fint og billedrigt portræt af en epoke og af nogle mennesker, som det er svært ikke at beundre. Også mange år senere.”
( * * * * * )
Gaffa – Ras Bolding (7. juni 2010)

“Punken i Danmark belyst i to fantastiske film: Totem og Nattens Engel er fantastiske tidsbilleder. Og selv om selvhøjtideligheden og monologerne kan blive en tand for meget til tider, skal man ikke underkende, at det var præcis de tanker, som en masse mennesker gik rundt med på det tidspunkt. Filmene er værd at se, både for dem der ønsker sig et nostalgisk tilbageblik til en tid hvor verden – tro det eller ej – så væsentligt mere dyster ud end nu, og så de interesserede, der kun har læst Strunge i gymnasiet, men aldrig helt forstået hvad det egentlig var han gik og snakkede om.”
( * * * * * )
Cinema Online – Helle Perrier (14. juni 2010)

Totem er en suggestiv, billedmættet skildring af punken, subkulturen og undergrunden. Martin Halls originalskrevne musik lægger en poetisk, dæmonisk bund under fortællingen, som glimtvis eksponerer smerte, sort humor og eksistentielle statements. Vi oplever eksempler på den eksperimenterende nyrock og nogle af de bedste punkbands i de koncert-optagelser, der er en væsentlig del af filmens og tidens kunstneriske ragnarok.”
( * * * * )
OnFilm (juni 2010)

Totem og Nattens Engel er to film, der både beviser hvor frygteligt selvhøjtidelige, gravalvorlige og narcissistisk dette miljø var, men samtidig så kan man heller ikke lade være med at beundre den ungdommelige nerve og de mange holdninger som kommer til udtryk i løbet af den time som filmene varer. Selv om der som nævnt før, synes at være kraftige mangler i en mere nøgtern og nuanceret skildring af dette miljø, så virker det også som om filmen i højere grad forsøger at vise den positive side af denne subkultur, i stedet for at fokusere på de mange negative skildringer forbundet med punken. Her vises at punken også kan være et kreativt rum og rumme en filosofi og en eftertænksomhed som man indimellem godt kunne ønske var til stedet i ungdommen nu til dags.”
Kulturkapellet – Torben Rølmer Bille (18. august 2010)

BESTIL DVD

Vi had p.t. ingen kopier til salg, men DVD’en kan bl.a. købes her:

CD-ON
LASERDISKEN
TP


Medvirkende

Ads, Under For, Alive with Worms, Sort Sol, Michael Valeur, Michael Strunge, F.P. Jac, Lillian Polack, Bo Green Jensen og Henrik S. Holck.

De originale film blev indspillet og udsendt i hhv. 1981 og 1984.

Info

I juni 2010 udkom de to legendariske danske film om hhv. digter- og musikscenen i start-80’erne, Nattens Engel (1981) og Totem (1984), samlet på én dvd. Begge film er instrueret af Claus Bohm.

Nattens Engel fokuserer på den dengang gryende digterscene og derved især på den danske digter Michael Strunge (1958–1986) og dennes syn på tilværelsen. Martin Hall har skrevet og indspillet musikken til filmen.

Totem fokuserer derimod på musikmiljøet og indeholder ud over et interview med en 20-årig Martin Hall også to musiknumre med hans gruppe Under For. Sort Sol, Ads og Alive With Worms optræder også i filmen. Begge Under For-numre er i øvrigt inkluderet på Halls Catalogue-boks fra 2007.