FLAMMEN & CITRONEN

Format: DVD
Udgivet: September 2008
Selskab: Sandrew Metronome/Universal Pictures
Katalognummer: 5704897036733/DDVDSF4174

Instruktør: Ole Christian Madsen
Producer: Nimbus Film
Design: Nimbus Film
Foto: Jørgen Johansen

INDEX

1. Flammen & Citronen 133 min.

ANMELDELSER

“Drønspændende, underholdende og en fryd for øjet. Niveauer over hvad vi er vant til at se herhjemme. Et must – simpelthen.”
( * * * * * * )
Ekstra Bladet – Henrik Queitsch (marts 2008)

”En kraftpræstation.”
( * * * * )
Politiken – Kim Skotte (marts 2008)

“Spændende, elegant, atmosfærefyldt og kronet af intenst nærvær. En uhyre helstøbt film.”
( * * * * * )
Børsen – Morten Dürr (marts 2008)

“Et knugende og tankevækkende drama, der fænger fra start til slut.”
( * * * * * )
Euroman – Tonny Vorm (april 2008)

HALL-SCENE

Martin Hall efter drabet på kaptajnløjtnant Østergaard Petersen (1)

Martin Hall efter drabet på kaptajnløjtnant Østergaard Petersen (2)

BESTIL DVD

DVD tilgængelig via f.eks. Amazon.

Flame and Citron DVD

Medvirkende

Thure Lindhardt, Mads Mikkelsen, Stine Stengade, Peter Mygind, Christian Berkel, Hanns Zischle, Mille Hoffmeyer Lehfeldt m.fl.

Filmpremiere i marts 2008. Udgivet som dvd i september 2008.

Info

Fredag den 28. marts 2008 havde den danske storfilm Flammen & Citronen premiere, en film hvori Martin Hall debuterede som filmskuespiller. Eposet er instrueret af Ole Christian Madsen og var ved sin udgivelse den dyreste dansksprogede produktion nogensinde med et samlet budget på omkring 50 millioner.

Flammen & Citronen handler om den danske modstandsbevægelses kamp under besættelsen og fortæller den sande historie om de to modstandsfolk, Flammen (Bent Faurschou Hviid) og Citronen (Jørgen Haagen Schmith), der i filmen spilles af hhv. Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen.

Martin Halls filmdebut er en kort, nærmest cameo-agtig gæsteoptræden, hvor han udfylder rollen som kaptajnløjtnant Østergaard Petersen, en depraveret, nazi-venlig personage med en stærk hang til natlige udskejelser.
 Selvom filmens endelige scene blev forkortet betydeligt i forhold til den oprindelige drejebog pga. sin meget blodige karakter, er sekvensen stadig et fornøjeligt syn for sande Hall-aficionados. Læg f.eks. mærke til åbningsscenens identifikation af kaptajnløjtnant Østergaard Petersen via reproduktionen af dennes pas, et foto der taget fra Halls Music Hall-album fra 2003.

Optagelserne til filmen fandt sted i Babelsberg-studierne i Tyskland samt på locations i København og Prag. Flammen & Citronen blev produceret af Lars Bredo Rahbek og Morten Kaufmann for Nimbus Film. I Danmark solgte filmen i løbet af 2008 673.000 biografbilletter og blev dermed den mest sete biograffilm i Danmark det år. Filmen havde yderligere biografpremiere i 13 lande.