PARADE

Parade var en multimedieforestilling med The Body Art Ensemble of Copenhagen, videreførelsen af Martin Halls eksperimenterende 1982-teatertrup The Art Ensemble of Copenhagen. Halls samarbejdspartner i The Body Art Ensemble of Copenhagen var Henrik Möll.

Parade var skrevet og iscenesat af Hall og blev opført hen over to aftener i Saltlageret i december 1984. Det var bl.a. under denne forestilling, at Hall og Möll skar sig selv til blods på scenen, imens der blev projiceret film af de to hovedpersoner i færd med at udføre oralsex på hinanden. Recitationer blev for de to frontfigurers vedkommende udelukkende foretaget via i forvejen indspillede passager, der blev afviklet over håndholdte walkman-båndoptagere – al anden fortællevirksomhed blev afspillet som enten playback-speak eller foretaget live af de andre skuespillere via megafoner.

Andre medvirkende i forestillingen var Jan Munkvad, Asger Gottlieb, Janine Neble og Jens Kruse. Sidst, men ikke mindst medvirkede Martin Halls far, Eigil Hall, også – han spillede flere roller, dels invalideret sprechstallmeister, dels – i forestillingens sidste scene – en afklædt Jesus Kristus. Eigil Hall havde overtaget rollen fra Elsebeth Hall, Martin Halls mor, der havde begået selvmord nogle måneder inden forestillingen. Hun skulle bl.a. have spillet rollen som kvindelig Kristus-figur.

Hvor The Art Ensemble of Copenhagen’s 1982-forestilling Giv Folket Brød, Vi Spiser Kage var præget af en stor portion humor, var Parade kendetegnet af en total mangel på samme element. Manuskriptet til Parade er desværre gået tabt, men du kan se den oprindelige sceneplanstegning ved at klikke på linket eller læse noterne til 1982-forestillingen her.

De følgende fotos er taget af Kurt Rodahl under forestillingerne i december 1984. Plakat- og pressefotos blev taget i efteråret.

Venstre: Plakatmotiv (Martin Hall siddende, Henrik Möll liggende). Højre: Forestillingens to pressebilleder.

1984 PARADE POSTER1984 Parade


Venstre: Martin Hall og Henrik Möll (åbningsscene). Højre: Martin Hall, Asger Gottlieb og Janine Neble (voldtægtsscene).

1984 Parade 41984 Parade 3


Venstre: Jan Munkvad og Martin Hall (omrids af Jens Kruse og Henrik Möll). Højre: Jan Munkvad og Eigil Hall.

1984 Parade 21984 Parade 1


Eigil Hall som Jesus Kristus i forestillingens sidste scene.

1984 Parade EH Saltlageret